طراحی و ایده اصلی پروژه بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه
طراحی با الهامی از معماری و فرهنگ ایرانی
با توجه به محدودیتی که در ارتفاع داشتیم، پروژه بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه به شش طبقه تقسیم شده است، که از آنها یک طبقه به عنوان طبقه اصلی (هم کف) و چهار طبقه به عنوان طبقات زیرزمینی (هم کف) در نظر گرفته شدهاند.
در این راستا، ما تصمیم گرفتیم که با الهام از معماری ایرانی، معماری هر طبقه را بازسازی کنیم. از المانهای تعریف شده در معماری این دوران استفاده کرده و تصمیم به تعریف دوباره آنها گرفتهایم. به عنوان مثال، طبقه اول که معماری یزدی دارد، ما به یزد رفته، تصاویری از معماری محلی جمع آوری کرده و الگوهای معمول در کوچهها و گذرهای آنجا را به دست آوردهایم. سپس این الگوها و طرحها را به معماری طبقه اول پروژه اعمال کردهایم
به همین ترتیب، طبقههای زیرزمینی نیز به شکل بازارهای معروف شهرهای مختلف ایران طراحی شدهاند. این تضاد در معماری طبقات، به پروژه یک ابعاد فرهنگی و تاریخی منحصر به فرد میبخشد.
با این تصمیمات معماری دیگر نه تنها یک مرکز خرید معمولی نیست، بلکه یک محل با ویژگیها و جذابیتهای خاص است که مشتریان را به دنیایی از زیبایی و هنر ایرانی میکشاند. هر طبقه را با الهام از معماری منحصر به فرد یک منطقه از ایران بازسازی کردهایم، تا تجربهای متفاوت برای بازدیدکنندگان ایجاد شود. این تفاوت در معماری و طراحی، باعث ایجاد یک محیط چشمنواز و جذاب میشود که از مراکز خرید دیگر متمایز میشود و تجربه خریدی بینظیر را برای مشتریان ارائه میدهد.
این پروژه نه تنها یک مکان خرید است، بلکه یک معرف برای هنر، فرهنگ و تاریخ ایرانی نیز محسوب میشود. همچنین با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک در بافت بازار تهران، این مرکز خرید دارای پتانسیل بالقوه برای رشد و توسعه بیشتر است و به عنوان یک نماد از امنیت و آرامش در دنیای کسب و کار شناخته میشود.
-ایده اصلی بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه
ایده اصلی پروژه از ابتدا، بر پایه یک تصور استوار و تاثیرگذار شکل گرفت. ما از آغاز با آرمانی مطلوب به ساختاری که همه اصناف طلا و جواهر را در کنار یکدیگر جای میدهد علاقهمند بودیم. این تصور که در بازار تهران، افراد نیازی به طی کردن مسیری طولانی و گمراهکننده و ناامن نداشته باشند و بتوانند تمامی امور خود را از جمله خرید، تعویض و تعمیر را در یک مجتمع یکپارچه انجام دهند، طراحی و اجرا شد
تحقیقات زیادی از مشاوران در بافت سنتی این منطقه تهران انجام شده است و ما با بهره برداری از این تحقیقات یک ساختار طراحی کردهایم که علاوه بر الهام از تاریخ منطقه، بافت سنتی بازار به خوبی حفظ و تقویت شپ
مکان فیزیکی پروژه، در جایی است که پیشتر یک مهمانسرا وجود داشته است و در مجاورت آن، عمارت شمسالعماره چشمنوازی میکند. این منطقه به سه بخش عودلاجان شرقی، عودلاجان غربی و عودلاجان مرکزی تقسیم میشود. بخش عودلاجان غربی به عنوان بخش مسکونی تعریف شده و شامل خانههای قدیمی یا انبارهایی است. بخش عودلاجان مرکزی که بخش اصلی بازار قرار دارد و بخش عودلاجان شرقی محل قرارگیری پروژه بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه است. در ادامه مطالعه «شجره نامه مرحوم حسین جلالی قمشه» سازنده پروژه بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه به شما پیشنهاد میکنیم.