بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه، فراتر از یک مرکز خرید
ایجاد یک قطب متفاوت و چشمنواز برای علاقهمندان به خرید و فروش طلا و جواهر، نقره، سکه، ارز و ساعت در بافت سنتی و پر رفتوآمد محدوده بازار تهران، برنامهریزی حسابشده و چندجانبه میطلبد. ساخت پروژه «بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه» با معماری تاریخی در این لوکیشن استراتژیک، در عین دارا بودن فضای جذاب و شرایط ایدهآل برای سرمایهگذاری، ظرایف و پیچیدگیهای خاص خود را دارد؛ به ویژه وقتی هدف، ایجاد بستری یکپارچه، باثبات و امن برای توسعه فضای کسب و کار باشد.
گذشته از محدودیتهای مربوط به ساخت و ساز، اولین گام در این مسیر، توجه به ویژگیهای خاص و تاریخی بافت منطقه بود تا ضمن به حداقل رساندن میزان آسیب به محیط زیست، در نهایت به بیشترین تطابق و هماهنگی با بافت محیط اطراف دست یابیم.
استفاده از روشی پیشرفته در ساخت «بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه» به نام Top Down این امکان را ایجاد کرد که با دقت به جزئیات و نیز بهینهسازیهای حیاتی در زیرساختها، به ارتقای قابل ملاحظهای در کیفیت پروژه یکی از مجهزترین بازارهای آینده طلا و جواهر، نقره، سکه، ارز و ساعت برسیم.
در روش Top Down ساخت و ساز از قله بنا شروع میشود و به سمت پایین پیش میرود (دقیقاً نقطه مقابل روش سنتی که کار از فونداسیون شروع میشود و به سمت بالا ادامه مییابد) و یک روش کاربردی در مناطق شهری و پر تراکم محسوب میشود که محدودیت
فضا ساخت به بالا را مشکلساز میسازد. در ضمن انعطافپذیری در دیزاین و نیز ترتیب ساخت در این روش، به معماران و مهندسان اجازه میدهد پروژهشان را با پیچیدگی بیشتر و پیکربندی منحصر به فرد اجرا کنند؛ چیزی که در روش سنتی ساخت و ساز میتواند مسئلهساز و انرژیبر باشد. در ضمن مزایایی همچون بهرهبرداری از طبقات بالا همزمان با تکمیل ساخت طبقات پایینی، میتواند برای بسیاری از سرمایهگذاران، موقعیت جذابی برای سرمایهگذاری محسوب شود.
سازندگان این پروژه با تکیه بر تحقیقات فنی، موفق شدند به تصویر نهایی از ساختار فاز اول دست پیدا کنند؛ به شکلی که علاوه بر الهام از تاریخ ریشهدار منطقه، بافت سنتی بازار نیز حفظ و متجلی شود. در این راستا با الهام از معماری شش استان ایران و نیز بهرهگیری از تنوع فرهنگی غنی کشور، شش طبقه با گنجایش بیش از 500 باب مغازه طراحی شد (برای ارائه خدمات متنوع خرید، فروش و تعویض طلا و جواهر، نقره، سکه، ارز و ساعت) و بازارهای معروف شهرهای مختلف در طبقات شبیهسازی خواهد شد. به عنوان مثال در طبقه اول که به یزد اختصاص دارد، با مطالعه معماری یزد و ثبت الگوهای معمول در کوچهها و گذرهای این شهر، دست به بازآفرینی آنها در معماری طبقه اول پروژه «بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه» میزنیم.
طبقه اول: یزد
طبقه همکف: تهران قدیم
طبقه منفی یک: تبریز
طبقه منفی دو: بوشهر
طبقه منفی سه: کردستان
طبقه منفی چهار: اصفهان
موقعیت جغرافیایی بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه:
در لوکیشن فعلی پروژه قدیمترها یک مهمانسرا وجود داشته که در مجاورت آن، عمارت شمسالعماره به چشم میآید و به سه بخش عودلاجان شرقی، عودلاجان غربی و عودلاجان مرکزی تقسیم میشود. عودلاجان غربی به عنوان بخش مسکونی تعریف شده و شامل خانههای قدیمی یا انبارهاست. در عودلاجان مرکزی، بخش اصلی بازار قرار دارد و عودلاجان شرقی، محل قرارگیری پروژه بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه است که در سال 1399 به دست مرحوم کارآفرین، حسین جلالی قمشه در زمینی به مساحت 18000 متر مربع آغاز به کار کرد.
بهکارگیری تکنولوژی و ابزارهای نوین در کنار توجه به فرهنگ و تاریخ غنی ایران در معماری، موجب شده بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه، پرچمدار ساخت بنایی فاخر در مرکزیترین نقطه پایتخت شود؛ با مدیریتی یکپارچه و مدبرانه، با خلق موقعیتی جذاب برای سرمایهگذاران و سرمایهگذاری کسب و کارهای فعال در صنف طلا و جواهر، با بهرهگیری از ظرفیتهای متنوع یک تیم مجرب و با تجربه و نیز در نظر گرفتن حساسیتها و ملاحظات دقیق فنی، رفاهی و امنیتی در ساخت یک مرکز خرید مجهز طلا، جواهر، نقره، سکه، ارز و ساعت در یکی از محبوبترین و پر رفتوآمدترین نقاط پایتخت.
نتیجهی همه اینها خلق مجموعهای منحصر به فرد در بازار تهران است که تفاوتهای بارز و چشمگیری با مجتمعهای مشابه دارد و بازار بزرگ طلا و جواهر خاورمیانه را به چیزی فراتر از یک مرکز خرید معمولی تبدیل میکند؛ پروژهای فاخر با ابعاد ارزشمند فرهنگی، تاریخی و جذابیتهای چند وجهی که تلاش دارد تجربهای متفاوت و بومی در ذهن بازدیدکنندگان خلق کند. در کنار همه اینها دسترسی آسان و موقعیت کمنظیر جغرافیایی در دل بازار تهران، آن را به صورت بالقوه به گزینهای بیبدیل با آیندهای درخشان و امیدبخش برای همه علاقهمندان طلا و جواهرات تبدیل میکند.
در ادامه مطالعه مقاله «بازار، قلب همیشهتپنده شهر» را به شما پیشنهاد می کنیم.